Elbil

Elbilerne slår ikke rigtigt igennem enu hos de fleste. En del af grunden skal nok findes i de vaner som fossile brændsler har givet os. Vaner som gør vi kan køre jorden rundt i en bil der kører på fossile brændsler, fordi dem der udbredte olien er tilstede worldwide.

Fakta om elbilen er:

  • En elbil klarer typisk mellem 60 og 100 km på en opladning
  • det tager typisk ca. 6 timer at lade den op fra en stikkontakt
  • Dertil kommer at prisen på batteripakkerne stadigt er for høj, og gør at elbilen ikke er et reelt økonomisk alternativ for flertallet af forbrugerne.

Måske skal elbilen som den er ligenu, ses som en anden form for transport middel, og med nogle andre værdier end en fossil bil. Kombineret med solceller bliver kørslen tæt på gratis, det bliver det aldrig i en fossil bil. Det giver feks økonomisk frihed og gør man kan klare sig på lavere løn eller bliver mindre påvirket ved arbejdsløshed og lign.

Måske skal de fossile brændsler ses som en brændselsform der er har en for tæt energitæthed, der har skabt et samfund der går alt for hurtigt og giver os et skævt syn på hvad der er muligt at gøre, hvis vi skulle leve mere i balance med den energi der er til rådighed fra sol, vind, vand osv.

Her ses to eksempler på brugbare små elbiler til pedler kørsel og lokal transport i byen.

Kewet elbil:

Mere om kewet elbil og konvertering til LiFePo4 batteri pakke

 

Citroen C1 EVie:

praktisk elbil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *