PHP kurser online

Hvis du arbejder meget med hjemmesider vil du hurtigt nå til at et ‘simpelt’ WYSIWYG hjemmeside program ikke er nok. Du vil gerne selv styre hvad der foregår på siden, lave egne data opsamlinger, sende dem til din mysql database, eller lave dit eget ‘tell a friend’ script. PHP er et stærkt server-side ‘scripting’ sprog (programeringssprog) til at lave dynamiske og interactive hjemmesider.

PHP syntax ligger tæt op ad Perl og C. PHP bruges ofte sammen med Apache (web server) med alle mulige operativsystemer. PHP supporterer ISAPI og kan bruges med Microsoft’s IIS fra microsoft Windows.

Der er mange forskellige steder hvor der er online tutorials:

Det første sted jeg ser som interessant er http://www.w3schools.com/php/default.asp. Her kommer man trinvist igennem det hele, og der er et virkeligt godt indeks med alle kommandoerne. Det er en engelsk side, med det er faktisk ret let at forstå. Derudover har de en PHP reference liste med alle PHP funktioner:

* Array functions
* Calendar functions
* Date functions
* Directory functions
* Error functions
* Filesystem functions
* Filter functions
* FTP functions
* HTTP functions
* LibXML functions
* Mail functions
* Math functions
* Misc functions
* MySQL functions
* SimpleXML functions
* String functions
* XML Parser functions
* Zip functions

En af måderne at lave PHP hjemmesider er med visual studio

Enu en god ressource til PHP. En guide der viser Hvordan apache server installeres med mysql og hvordan du så kan lave dynamiske hjemmsider med PHP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: