hvad er mootools – 1

Det er en fordel med erfaring til et scripting sprog som c, c++, c# eller ‘web scripting’ som i  php, vb, asp, perl mfl.

Introduktion til motools

Hvad er mootools? Mootools er et objekt orienteret javascript framework som indeholder masser af funktioner til webudviklere der bruger javascript.

Mootools er udviklet af Valerio Proietti, han er blevet inspireret til at udvikle mootools af prototype.js der er et lidt ældre men meget brugt javascript framework.

Mootools er open source og kan udbygges, ændres og distribueres.

Det korte fortælling om forskellen mellem prototyp.js og motools er at motools også udvider og underbygger arbejdet med elements. (startede med en add on til prototype.js der hedder moo.fx)

Hvad består mootools af:

  • ‘short cuts’ til  funktioner og classer der gør det let at lave de mest almindelige ting som kræves på et hjemmeside
  • udvider javascripts måde at fungere på  og tilføjer funktioner
  • mootolls viser vejen for mere overskuelig programmerings stil i egne biblioteker

Før der startes med Mootools kan være en fordel at sætte sig ind i javascript syntax, DOM: Document Object Model, HTML og CSS. Det vil lette forståelsen og gøre det hurtige at implementere og bruge Mootools mange funktioner i et praktisk projekt som en CMS hjemmeside, webshop eller lignende.

Endeligt er det godt at have noget erfaring med debugging i DOM. Der findes en plugin til firefox, firebug,  som er nærmest uundværlig for den form for webudvikling som mootools trækker en ud i.

Ressourcer og links:

W3schools.com

ajaxian.com

YUI theater, yahoo’s online skoleklasss, cool e-lærings site, javascript og firebug mm

mootools devel blog

clientside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: