Igang med mootools

Som udgangspunkt er det en god start at sætte sig ind i DOM (Document Object Model). Så skal vi selvfølgeligt have fat i mootools, og finde ud af hvordan Mootools sættes ind på sider med asp, php, html osv.

Mootools hentes her

OBS der er to versioner: en ‘pakket’ og en ‘upakket’.(ikke det samme som at det er en zipfil!)

Som nystarter og/eller udvikler er det en fordel at bruge upakkede til udvikling, og så bruge den pakkede når siten er kommet op at køre på dit domain. (den pakkede er mere let og fylder mindre, loadedr hurtigere osv)

Standard download versionen på siden indeholder feks ajax, effekter, udvidelser til element’s, array’s, string’s mm.

Standard download indeholder IKKE alle funktioner, de skal hentes som add-on moduler. Du klikker på ‘more builder‘ linket i højre side af download siden, og her klikkes de funktioner af der ønskes. Disse downloades i en seperat fil.

Dette giver mulighed for at bygge dit helt eget moo bibliotek med de funktioner netop du vil have. Feks til mobil sites er det en fordel at begrænse sig, idet siderne ellers bliver tunge at loade i en browser.

Når først mootools er hentet indsættes core og addon i mellem head tags:
Her er et eksempel på en php side med moo tolls klar til brug. Husk filerne skal ligge i samme mappe som php filen, kan sagtens flyttes, ved at indsætte sub sti.

html
head


head

<< ?
echo (“hello world”);
? >>

/html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: