Udskiftning af ESP Controller uden at fjerne batteripakken

Citoren c1 EVie elbilen har både abs og VSC. VSC er et andet navn for ESP som er bosch’s brand navn for Electronic Stability Program. VSC står for Vehicle Stability Control og er et brand Toyota bruger. Det er dog en standard Bosch ESP der sidder i f.eks.aygo og dermed også identisk med citroen C1.

Controller skal have kommunikation på can busssen for at tro benzin/diesel motor køre, i Elbils versionen er der indbygget en simulering i curtis 1238 motor controller. Den kan desværre stå af, hvorefter der skaffes en CAN simulator boks. Brænder Bosch VSC controller af, kan den skiftes uden problemer, uden at skal kende bilens CAN ID (den tidligere almindelige motor’s)

image

Citroën c1 EVie elbilen er i Danmark leveret med både abs og vsc, i den oprindelige c1 EVie konverteret og godkendt i EU af ECCPLC, er der kun abs. Den Danske version af citroen c1 fra 2009, havde både abs og vsc, og derfor blev den typegodkendt som elbil med vsc også.

På billedet herover ses vsc (esp) kontroller og abs pumpe til venstre og abs kontroller og pumpe til højre.

image

Her ses hvor lidt plads der er når ESP Controller skal skiftes. For at få nok plads, er det nødvendigt at bøje hjørnet på batteri kassen med en lille rørtang. Det kan gøres nedefra. Derefter løsnes de to 8 mm skruer der holder ESP pumpe på plads, herefter kan der skydes en lille træklods ind under ESP pumpen, der før at der lige nøjagtigt er plads nok til at skifte controlleren.

image

image

image

image

image