Power Supply 1,8 – 37 Volt 20 ampere med lm317

I forbindelse med udfordringer med at håndtere store Lithium batteri celler til elbilen, har jeg makket med en simpel switchmode strømforsyning baseret på LM317.

Faktisk er det samme diagram som jeg som 12 årig fandt i min far’s undervisningsmateriale som blev brugt til at lære hvordan han skulle undervise i elektronik i folkeskolen.

Lm317 bruges som Buck konverter, hvilket fører til mindre effekttab. Effektiviteten er enu ikke testet.

 

smps 20 ampere

Første prototype print er lavet og fungerer.  Kortslutnings sikring virker, men ved ikke hvor mange ampere den giver. Der bruges 2 stk mje3055 i to220 hus, men der kan sagtens bruges to3 hus hvis ønsket.

Jeg vælger at udgive indlægget allerede nu, da vi hos House og Technology, en del af mercantec, har en Skolepraktikant der er interesseret i denne type power supply, og måske er der andre der kan bruge denne simple, men meget stabile laboratorie strømforsyning.

variable psu arduino

 

På billedet her over ses der en optokopler (hvid) som bruges til at regulere udgangsspændingen. Det gør det let at styre den med en arduino, med et LCD keypad shield, og wupti, du har en arduino baseret powersupply på op til 20 ampere.

Der er endvidere gjort klar til at kunne måle både ind/ud spænding og strøm (med en acs714), så den kan faktisk bruges til ‘multi chemestri lader’, alt styret af arduino, picaxe eller anden foretrukket MCU.

Herunder diagram, komponent placering og printlayout i pdf format.

Frigivet under 

Schematic Buck Converter Lm317 by myEbooks

 

Buck Converter Lm317 pcb

Component Placement Buck Converter Lm317

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: