hvordan får jeg elmåleren til at løbe baglæns

En vindmølle, en biofuel generator, en brændselsceller eller solpaneler på taget kan alle få el mååleren til at løbe baglæns.

Her i Danmark har det ikke været lovligt at producere sin egen el og levere den direkte til det offentlige el net når man har overskud og så ellers trække gratis el når man selv står og mangler.

Fra juni 2009 forventes en ny lov at træde i kraft hvormed det bliver lovligt at bruge elnettet som ‘el buffer’ Det går det pludseligt meget mere attraktivt at have en lille husstands vindmølle eller investere i solpaneler.

Notater fra skatteministeriet afslører at man som leverandør af strøm til nettet, kan trække samme mængde strøm tilbage fra nettet moms og afgift frit.

Pt. arbejdes der på en mindre husstands mølle, og kikker vi uden for landets grænser, i feks holland, kan det ses at her er det mere almindeligt med små vindmøller hos private. Denne udvikling forventes at foregå i danmark i nærmeste fremtid.

På længere sigt kan vi forvente at små møller integreres i byggeriet. De ses også flere steder i udlandet på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: