Simpelt ætsekar til printfremstilling

Har længe manglet en lettere  løsning til at ætse print med herhjemme. DIY Lyskassen til fotoprint har fungeret perfekt et par år nu, men ætsning af printene har tit været besværligt. Det er tit i weekenden tiden er til lige at lave et lille eksperiment.

Det lille ætsekar der er vist her er lavet af skrot. Det er beregnet til finætsekrystal, men kan også bruges til ferro klorid. Det har indbygget varme, da finætsekrystal helst skal op på ca. 50 °C for at fungere ordentligt.

ætsekaret i funktion

På filmen herover ses ætsekaret i drift. Ætsetiden er ca. 10 minutter

ætsekaret og tilbehør

De lille printætse maskine består af et kar til finætsekrystal med låg til og et åbent kar med almindeligt vand. Karet med vand varmes op med en lille dyk koger til 12 volt fundet på ebay.

brevordner

Nede i ætsekaret sidder der en bukket / hullet plastplade, der er lavet af en gammel brevordner. Den er bøjet i en lille bukke maskine, og den skal varmes op undervejs, for ikke at knække.

luft pumpe

På siden af karet sidder en lille luftpumpe der laver nogle bobler i ætsekaret. Pumpen sidder fast med noget sort tape, da det nederste ætsekar er midlertidigt. Det er planen at det nederste kar skal erstattes af et peltier element, en køleplade og en arduino der kan regulere temperaturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: