rs 232 RTS / CTS handshaking

RTS/CTS forhistorie:

I ældre versioner af rs232 specifikationen bruger rs232 RTS og CTS asymmetrisk 

DTE bruger RTS til at indikere et ønske om at overføre til DCE, og DCE bruger CTS som svar til at give tilladelse.

Dette giver mulighed for at semidupleks modemer  deaktivere deres sender, når den ikke er i brug, og skal fremsende en synkronisering  til modtageren, når sender er genaktiveret.

Denne ordning er også abrugt i nuværende RS-232 til RS-485 omdannere, hvor RS-232’s RTS signal bruges til at spørge konverteren om at tage kontrol med RS-485 bus – en mulighed der ellers ikke findes i RS-232. Der er ingen måde for DTE at angive, at det ikke er i stand til at modtage data fra DCE.

RTS / CTS handshaking ‘idag’:

En ikke-standard symmetrisk alternative, almindeligvis kaldet “RTS / CTS handshaking”, blev udviklet af forskellige producenter af udstyr: CTS angiver tilladelse fra DCE for DTE til at sende data til DCE (og er kontrolleret af den DCE uafhængige af RTS), og RTS viser tilladelse fra DTE for DCE til at sende data til DTE. Dette blev til sidst kodificeret i version RS-232-E (faktisk TIA-232-E ved, at tid) ved at definere et nyt signal, “RTR (klar til at modtage),” som er CCITT V.24 kredsløb 133. TIA-232-E og de tilsvarende internationale standarder blev opdateret til at vise, at kredsløb 133, når de gennemføres, deler de samme pin som RTS (anmodning om at sende), og at når de 133 er i brug, RTS antages af DCE at være på på alle tidspunkter.

Med dette alternativ i brug, kan man tænke på at RTS (logik 0) betyder, at DTE angiver den er “klar til at modtage” fra DCE, snarere end at kræve tilladelse fra DCE at sende tegn til DCE.

Bemærk, at udstyr, der benytter denne protokol, skal være parat til at buffer nogle ekstra data, da en transmission kan hvære begyndt lige før styreledningens tilstand ændrer sig.

3-wire og 5-wire RS-232
En minimal “3-wire” RS-232-forbindelse, der kun består af transmittere data (TX), modtage data(RX), og stel/jord, er mest almindeligt at anvende, når den fuldt monterede RS-232 forbindelse ikke er påkrævet.

Selv en to-wire rs232 forbindelse (data og stel) kan kan sagtens virke og bruges til GPS-modtagere, der med jævne mellemrum sender  positionen.

Kun når hardware flow kontrol er nødvendig som supplement til tovejs datakommunikation (TX og TX), monteres RTS og CTS forbindelserne i en 5-wire version.

Technorati Tags: rs232

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: