load balancing til offgrid solar med arduino

Load balancing, en metode til at hjælpe batteriet i offgrid el anlægget så det ikke bliver alt for dybt afladt.

For at udnytte sit offgrid solar el anlæg mest muligt skal batteriet selvfølgeligt aflades, for derved oplades det bedst og solpanelerne yder dermed relativt set mest. Men det er ret irriterende i en periode som den der er ligenu med grå vejr hver dag = 0 ampere fra solpanelerne… med et træk på ½-1 ampere i døgndrift så er jeg idag løbet HELT tør for strøm på mine to traction batterier på 210 Ah hver, ialt 420 Ah. (divider med 2 for reel lager kapasitet!)

Har et reserve semitraction batteri på 180 Ah der blev opladt helt i oktober, det kan nogle dage mere uden sol, men så er der dømt NET strøm til 2 kr/kwh…

Load balancing vurderer spændingen på batteriet i hvile, og vurdere hvor mange ampere solpanelerne yder ligenu, og justerer hvor mange forbrugere der kan tilkoples. Når først solen skinner kommer der 2-3 ampere, og hvorfor ikke bruge så mange af dem som muligt mens de er der, og lade lidt mindre nu hvor der alligevel kun er overskud til at vedligeholde batteriet, og så ellers flytte forbrugerne automatisk når spændingen falder til omkring 12 volt på batteriet.

Det er hvad de makkes med pt.

Egentligt ville jeg bare rydde op i små transformatorer der bruger 3-5 watt spild watt hver, men nu kan denne multi strømforsuning tilsluttes arduino’en, nogle hexfet’s og styres efter spænding på batterier AND strøm fra paneler AND lysniveau iøvrigt.

12volt-strømforsyning

Ud med dem her, og et par stykker mere og ind med denne:

5-amperes-transformator

Bruger maks 5 watt i tomgang.

Så lidt spændingsstabilisatorer, en køleplade fra en defekt NAD forstærker og skrueterminaler.

solarpower-load-balancing-with-arduino

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: