Nabduino device unavailable 000015

Efter at have updateret nabduino HW 1.2 med en for gammel version af firmwaren, kan der ikke uploades ny kode til nabduino.

nabtoupdater error

Nabtoupdater kan slet ikke finde devicen. Ved at slukke og tænde nabduino igen finder NabtoUpdater straks MAC adressen på Nabduino’en, men kan så ikke kommunikere yderligere med den.

browser melder fejl device unavailable 1000015

Optræder denne fejl kan der være tale om at der blot skal trykkes på reset på nabduino efter nabtoupdater er i ‘listen’ mode, så oploades firmwaren som forventet, og nabduino virkede i dette tilfælde igen.

Efter download af en ny version af Nabtoupdater forsvandt error.

2 thoughts on “Nabduino device unavailable 000015

 • 4. januar 2013 kl. 08:47
  Permalink

  Først og fremmest tak for interessen.

  Hvis du har problemer med at opdatere firmwaren på dit Nabduino board kan jeg anbefale dig at prøve den nyeste version af NabtoUpdater (kan hentes på http://www.nabduino.com).

  Hvis du konsekvent ser problemer med opdateringsproceduren eller andet så giv endelig lyd på forummet (forum.nabto.com) eller kig forbi http://www.nabduino.com og se om der er kommet en firmwareopdatering.
  Husk også at browserpluginet løbende bliver opdateret.

  Claus Andersen – Nabto

  Besvar
  • 4. januar 2013 kl. 10:19
   Permalink

   Har ikke set forbindelses problemer under upload af firmware før. Den konkrete error 00015 kom efter en opdatering med en for gammel firmvware.

   Løsningen var her en ny version af nabtouploader.

   Nabduino / nabto er et interesant ‘web framework’, fordi det bla. løser nogle grundlæggende sikkerheds problematikker.

   Generelt fungerer arduino, jeenode mfl. fint til mine behov, men nabduino/nabto gør det lige pludseligt nemt at udbrede webconnectivity til ‘alle’ ens el dimser.

   Det jeg gør her på siten er af teste det af, beskrive det fra et begynder niveau, lave ‘hello world’ og planen er at bruge den i en solartracker (som ligenu kører med arduino.

   tak for link og kommentar 😉

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: