Luftsolfanger af skrot

En træramme fra brugsens frøudsalg, en defekt aluminiums side plade fra en trailer, plast indpakning fra drivhus, CPU blæsere fra defekt Pentium 4 PC’ere og lidt andet, danner basis for en DIY luftsolfanger.

energipanel med brugte materialer

Her ses hvordan resterne af støjdæmpe måtter fra gulvbelægning, bruges til at isolere bagsiden, sammen med affald fra emballagen fra et drivhus fra jemogfix.

luftsolvarme panel

Der laves lidt afstand med nogle gamle brædder

alumimiums profil til solfanger

Trailer alusiden er en dobbelt aluminiums profil, ret kraftig kvalitet, det kan alternativt bruges en tynd aluplade fra byggemarkedet.

den samlede og sort malede solfangerT

Som styring af blæseren bruges en arduino version der hedder nanino, og den er  strømforsynet af en solcelle led lampe. Begge dele er vist tidligere her på siden.

solcelle LED lampe med lifepo4 batteripakke

Arduino sketchen til luftsolfangeren kan ses her:

 

Diagram til forbindelse af de to NTC, en LDR og en mosfet som switch kan laves på opfordring.

NTC er begge på 10kohm og er forbundet en analog indgang og 0v, mellem analog indgang og 5 volt sidder en 10 Kohm modstand.

LDR er tilsluttet mellem 5 volt og analog indgang. Og pulled down med en 10 Kohm modstand.

Mosfet til at tænde og slukke blæseren har gate pin forbundet med en 100r modstand til en Digital out, Gate er også pulled down med en 10K ohm modstand. Husk en diode i spærre retningen over blæseren der er forbundet til V+ fra solcelle LED lampen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: