Arduino uno clone review


billig arduino unoDenne arduino Uno R3 clone har samme processor og bootloader som den originale arduino uno R3.

Clone kaldes en DCcduino uno, og har lidt ekstra features som de originale arduino uno.

Den virker til standard arduino IDE og med alle shields.

Uno modtages indpakket i lufttæt antistatisk pose, og der medfølger pinrækker i løs væg, til at lodde på selv. Det tager 3 minutter at montere dem og så er den klar til arduino shields også.

Monterings kvalitet:

Monterings kvaliteten er i top og lodninger er fine. Somme tider kan man opleve at arduino kloner er monteret dårligt, eller er fyldt med rester af loddeflux, men det har denne version ikke.

Komponent valg:

Der bruges billig_arduino_unosamme processor som i den originale uno, en ATMEGA328P-16AU (16MHZ).

Istedet for den klassiske iøvrigt dyre og svært udskiftelige FTDI chip, er der brugt en standard smd chip CH340G (hustype soic), som man let vil kunne udskifte hvis man får den ødelagt.

Det er ofte FTDI chippen der brænder af på de originale arduinoer, så det er positivt med en erstatnig der er til at udskifte selv.

Forbindelse til arduino IDE på Windows 8 og 10

Kommunikations Chippen virker til alle windows typer fra 7-10.

Denne arduino uno R3 clone forbindes til computeren via en micro usb adaptor, ofte har man den type til sin smartphone alligevel, og kan derfor spare et standard usb kabel til ca 30 kr.

Ekstra på denne version:

arduino_uno_cheap

På de almindelige arduino’er mangler man tit at kunne lodde nogle ledninger direkte på pintets porte, udover det shield man har siddende på pinrækkerne.

Der er ekstra huller ved alle porte, og desuden er rx/tx me den 5v og gnd, I2C med en 5v og gnd og 3,3v ført ud på seperate pins. arduino_uno_tilbud_1Det er ret praktisk når man ønsker at forbinde sin arduino til forskellige andre print, feks et realtime clock module der kører I2C.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: