solpanel kan yde 50% mere strøm med nano film

solceller beklædt med nanohår giver 50 procent ekstra energi…

Nye typer antirefleksbehandling med nanohår gør at tæt på alle fotoner fra solen indfanges til solcellen.

nano-skopiske ‘uldhår’ virker som pelsen på et dyr ogfanger lyset for så at sende det videre ned til solens rod. Samme teknik bliver i nærmeste fremtid miuligt at sprøjte på solceller så deres effektivitet øges med op til 50%Solceller. Det er forskere ved Rensselaer Polytechnic Institute i USA ( New York ) som har udviklet denne teknik med at bruge nanohår.

En af forskerne, professor Shawn-Yu Lin, siger at:

“For at få maksimal energieffektivitet i en solcelle må man have et solpanel, som opfanger næsten alle fotoner, uanset hvor solen er på himlen. Med vores nye antirefleksbehandling bliver det muligt”

En almindelig silicium solcelle fanger 67,4 procent af sollyset. Det gælder lysspektret fra ultraviolet lys over synligt lys til infrarødt lys. Der bliver et tab på 1/3 pga. refleksioner. Når solcellen behandles med nanohår teknikken stiger effektiviteten af cellen til hele 96 procent !!

Læs mere i tidsskriftet Optics Letters og hos ingeniøren (dyblink desværre ikke tilladt hos dem, så du må søge efter artiklen med overskriften: ‘Beklæd nutidens solceller med nanohår og få 50 procent ekstra energi’)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: