Arduino MPPT solcelle lader version RC1.0 på rigtige Kina print

Modtog en Reply på et engelsk indlæg på en.techmind.dk for et par uger siden. En gruppe i Tyskland ville lave en arduino MPPT solcelle lader og havde fundet mit open hardware eagle printlayout, til Tim Nolans MPPT solar lader med arduino.

flot print med loddemaske

Det er så vidt jeg forstod gruppens første arduino projekt, og de ville lige høre om jeg havde nogle MPPT lader Shields i overskud. Da jeg kun laver hjemme ætsede print, havde jeg desværre ikke mulighed for at hjælpe dem.

MPPT lader arduino shield

De gik igang med selv at skaffe nogle print i Kina, og et par uger senere modtog de 12 gennem platerede print med silketryk og loddemaske. Virkeligt en super god oplevelse at kunne hjælpe dem.

Her kunne historien jo ende lykkeligt, men den fortsatte. Det fede ved open source og det at bidrage til andre uden forventninger, bare af interesse, er at man aldrig ved hvad man får retur.

Gruppen i Tyskland tilbød mig nogle af deres overskydende print, og idag kom jeg hjem til en herlig ‘julegave’, rigtigt fine arduino MPPT solcelle lader shields i postkassen 😉

Mange tak skal i have 😉 det er virkelig god open source stil, sig til hvis i ligger jeres ting online, så jeg kan følge med i byggeprocessen 🙂

Som print leverandør har den tyske arduino gruppe brugt:

http://www.dirtypcbs.com/

Fordelen ved at bruge dem er at man med eagle (versioner før v7) bare kan uploade .BRD filen, og få lavet 10 prototype print af maks. 10×10 cm for ca. 22 euro.

Normalt skal man køre en CAM process i eagle for at lave Gerber filer. Hvorefter man selv kontrollerer om alt er i orden i en Gerber viewer.

3D web viewer:

mayhewlabs.com

4 thoughts on “Arduino MPPT solcelle lader version RC1.0 på rigtige Kina print

    • 3. april 2015 kl. 13:26
      Permalink

      det er et rigtigt smart udviklings koncept, hermed givet videre 😉

      Besvar
  • 2. april 2015 kl. 13:28
    Permalink

    Ja det må siges at være god stil 🙂

    Hvordan kører den så …den hjemmelavede MPPT lader.
    Er det noget jeg burde hoppe på ?

    Hilsen Tim

    Besvar
    • 3. april 2015 kl. 13:28
      Permalink

      kommer jo nok an på om du har lyst til at makke med det 😉 men som du tidligere skrev kan det nok ikke rigtigt betale sig hvis du ‘bare’ skal bruge en solcelle lader, nok mere hvis du vil makke med det, og bygge det sammen med noget andet også

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: