Hvordan laves billige solpaneler

Der snakkes altid om det økonomiske aspekt ved om vi skal bruge solpaneler til strøm produktion eller om at det ‘ikke kan betale sig’ at opsætte solpaneler. Samtidigt stiller vi paradoksalt nok ikke de samme spørgsmål ved om vi skal have en ny bil til 300000kr, eller et nyt køkken til 100000 kr selv om det gamle ikke fejler det store og begge dele nemt kunne holde i 10 år mere.

Når det handler om solceller er vi mere konservative og regner møjsommeligt ud at det IKKE kan betale sig, for der går 20 år inden solcelle anlægget er tjent hjem igen, og cellerne taber i ydelse år for år.

MEN…  Hvis vi vil så kan vi få regnestykket til at se meget bedre ud.1. vi kan selv samle solpanelerne og bygge dem til 17-22% af normal prisen (simpel konstruktion på trailerbundsplade med dækglas, 10 + års holdbarhed)

2. vi kan droppe beregningerne og kikke på livskvalitet ved uafhængigheden af stigende elpriser

3.  vi kan ihværksætte strøm besparende aktiviteter, købe LED pærer, droppe halogen belysning og slukke for alle de mange ting der står på standby.

4. vi kan skaffe meget billige batterier, eller gratis batterier hvis vi er heldige

5. vi kan lave en 5 årig investeringsplan og blive elproducenter der eksportere el til det danske elnet og derved betaler vores husleje

og meget mere.

Følg med her i bloggen og se hvor lidt der faktisk skal til for at producere sin egen strøm med solpaneler, mini vindmøller og peltier moduler.

Næste indlæg viser hvad et solpanel består af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: