hvordan holder byg selv solpaneler til temperatur svingninger

Et er spørgsmålet om prisen for selv bygger solpaneler versus færdigtkøbte. et andet er spørgsmålet om de hjemmebyggede paneler overhovedet kan holde til det hårde frost vejr der hersker over danmark iøjeblikket.

Det er nu ca. 1½ år siden det føsrte 30 watts panel blev samlet, og det har været ude siden. Enten stået på noget, eller været monteret mere forsvarligt.

Lige nu er det dækket med sne.

Trods meget simple materialevalg, feks. for tynde akryl top plader (i forhold til anbefalingerne fra de ebøger jeg har baseret byggeriet på), og det faktum at i de første selvbygger solpaneler blev solcellerne limet helt ned på bagpladen (hvilket skulle få dem til at knække ved svingende temperatur), ja så holder de faktisk ganske udmærket.

Bagpladerne ser ud som da de blev samlet, der er ingen revner, skader eller store mængder fugt. Solcellerne sidder fast som de blev monteret, med de skader jeg fik lavet under vejs, hverken færre eller flere. Selv solcellerne holder sig fint (trods mere fugt i denne form for solpaneler). Tabwire er som ny.

Den eneste skade der er kommet til er en revne i 120 watts panelets akryl top plade. Den kom sidste sommer i meget høj temperatur, fordi der ikke var gummi glasliste mellem kant profil og akryl glas pladen.

Faktisk var jeg meget spændt på om selvbygger panelerne  holdt til snestorm, stærk nattefrost og  den stærke kulde kombineret med varme solstråler på solcellerne om dagen.

De holder, og jeg er mere optimistisk mht. holdbarhed end jeg var da jeg startede. Mit optimistiske bud er idag en holdbarhed på 8-10 år når solpaneler bygges efter de mere enkle metoder (uden EVA)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: