EVA laminering – Leverandør status

kort sagt, det er svært at skaffe laminerings materiale, tefzel (frontglas erstatning), bagsheet og andet til solpaneler i små mængder !!

Det er baseret på at man køber hele ruller/paller.

Produkterne til laminring osv hører under kategorien ‘FluorPlastProdukter’:

Dupond der leverer deres eget komplette laminerings ‘sæt’ DuPont™ Tedlar® polyvinyl fluoride (PVF), sælger simpelthen ikke pvf i små stykker, end ikke til forhandlere.

Man kan dog få vareprøver, men skal så komme med et estimat for hvor meget man vil aftage, og hvor hurtigt man regner med ens produktion kommer op at køre.

Adtech.co.uk skriver på deres site at de kan levere dupond film, men ved en forespørgsel kan de kun levere samlede ‘bags’. Dupond vil ikke sælge dem mindre stumper. Jeg spurgte på 1 x 6 meter af hver type i et sæt. Tænkte at flere af denne blogs læsere måske kunne aftage i denne mængde (til ca. 6 stk 60 watts evergreen solcelle baserede paneler).

STR solar i Spanien er mere åbne for nogle sampels, her er noget af deres svar:

‘Efter at have modtaget Deres venlige anmodning via vores hjemmeside system vil vi bede dig om at udfylde dokumentet “Quote Form File”, som vi beder dig udfylde og sende tilbage til os, da de oplysninger, som du medtager i der vil give os mulighed for at få en større viden om den modultype, din virksomhed producerer og derfor vil det være lettere for os at give dig et råd om den mest hensigtsmæssige Photocap ® løsning, der bedre passer med din tekniske krav. Som en generel sammenfatning af vores virksomhed, så lad os bemærkning om, at STR er en global produktion og distributør af PV encapsulations teknikker så vi har stor erfaring. Vores faciliteter er strategisk placeret i 3 kontinenter: USA (3 fabrikker), Europa (1 fabrik) og Asien (1 fabrik), så i dit tilfælde, vil det være Str europa, der har ansvar for at svare tilbage til dine krav til Photocap ® produkter.Ud over denne fil bør du læse ‘Critical role of Pv encapsulant’ ‘

Sidst men ikke mindst har et svensk firma fundet vej til min mail box, fluortek.se, de gør i disse flour plast produkter. De har kontaktet mig et par gange nu, og de ser ud til at have det der skal til. Har valgt at arbejde videre med dem med de ‘små leverancer’ og så ellers få nogle bud på ‘hele ruller’ fra str og dupond.

Der er åbenbart flere parametre at tage højde for i en bestilling: fleksibilitet og UV-resistens, TPE materialer: Hytrel TPE eller Rynite PET.

Fluortek.se foreslår følgende:

Tefzel ETFE film
  EVA
Tynd film PV 
 
EVA
 
Fleksibel TPE backsheet eller PET Rynite

 

2 thoughts on “EVA laminering – Leverandør status

 • 21. november 2009 kl. 11:47
  Permalink

  Jeg overvejer om jeg skulle prøve det til et enkelt panel, det er det eneste jeg har planlagt i øjeblikket.

  Besvar
  • 22. november 2009 kl. 17:29
   Permalink

   God ide at prøve først før større projekter.

   Kunne måske være en ide med et lille 30-35 watts panel til at øve på.

   De gir en 1½ amp fra sig og er i transportabel størrelse.

   Tak for svar 😉

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: