DIY solarcellepanel laminerings process

Hvis man selv vil lave ‘produktions kvalitet’ solcellepaneler,  er der brug for en hundedyr professionel laminering maskine.

Men en DIY version kan laves at et gammelt komfur med ovn, noget vacum og en tung plade til at presse solcelle sandwichen sammen. Den vil kunne bygges af den kreative DIY’er, men for de fleste mennesker er en brugtbar  solcelle laminerings maskine ikke en realistisk option.

Der findes dog en nørd løsning, men den giver ikke solcellepaneler i en flot ensartet kvalitet samt er meget tidskrævende. Der bruges i nørd løsningen varmeblæser, støvsuger og solen selv.

eva str photocap

​DIY solcellepaneler der er  indkapslede i EVA /STR photocap laminat, bliver dog meget holdbare uanset brug af nørd løsningen, idet de solcellerne er godt beskyttet mod vind og vejr. Det er meget bedre end den simple metode til at bygge  solcellepaneler monteret på træplade med silikone, som er vist her i bloggen andet sted.

Dette er hvad du behøver for at komme i gang med Nørd metoden:

Solceller monteret i strenge
To lag af EVA: str photocap fastcure
Tape
Vakuum fra støvsuger
Glas frontglas (hærdet eller bare alm tyk vinduesglas. I proff. solcellepaneler bruges jernfattigt glas, det er meget dyrt her i DK)
Headgun
Og masser af tålmodighed

Solen selv, der bager solpanelerne færdige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: