Energi og magt

image

Siden amerikanerne i midten af 1800 tallet udviklede olie bore teknikker samt spredte jernbanen overalt, har verden bogstavelig talt kørt på olie. Olie som kilde til varme, produktion, elektricitet, plast og meget andet har haft en altafgørende betydning for hvor vi er i dag som globalt Samfund og de værdier der er herskende.

I løbet at de seneste få år har billige solceller fra Kina dog for første gang kunne rokke afgørende ved den magt fordeling olien giver. Det blev pludseligt muligt at blive selvforsynende med el til lys, madlavning, tøjvask, varme, transport osv. med investering i solcellepaneler på taget.

Det er pludseligt kommet indenfor rækkevide at få kontrollen over en hel del af ens udgifter til energi, og det er nu økonomisk rentabelt at investere i solceller, varmepumpe og en lille elbil til lokal transport.

Selv med den forringede netto måler ordning (2013) der giver 1.3 kr år kW i 10 år, er det rentabelt at bruge ens solcelle el til varmepumpe eller elbil. Hvis et solcelleanlæg på ca. 2400kw kombineres med en lille elbil, er der til ca 12000 km kørsel om året, hvilket giver en bil der kører ca. 100 km/l ved afskrivning på solcellerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: