få en god ide

Enhver god innovativ ide begynder med en hverdags opgave man gerne vil løse på en mere effektiv eller sjov måde end den løses idag.

Opgaver der kan løses med teknologi støder man ind i overalt hver eneste dag, når blot man gør det til en vane at betragte folk og deres nuværende adfærd.

Stenaldermennesket stoppede ikke med at bruge sten som basis materiale fordi der manglede sten, men fordi man fandt nye materialer der var lettere og mere fleksible at bearbejde. Det skete fordi mennesket fandt metaller, og udviklede faglige færdigheder til forarbejdning af disse nye materialer. Bronzealderen gled over i jernalderen og vejen til vikingerne var kridtet op.

Hvorfor nu denne historie gennemgang? Fordi mennesket bag techmind oplever vi lever i en kultur der fastholder og kontrollerer et fokus på penge som det tilsyneladende eneste vigtige. Men penge er ikke eksisterende, de er et udtryk for kulturel værdisættelse af ting og ydelser, og penge har ingen værdi i sig selv.

Fiktionen fastholder alle i en trædemølle af noget ikke eksisterende, ideen om penge, skatter, velfærds idealer, istedet for fokus på at også vores kultur har sin tid inden den må udvikle og afvikle sig for at gå til grunde.

Det sker gennem innovation og ny tænkning og ikke mindst, ny handling. Tænk en simpelt tanke, hvad ville der ske hvis alle kunne producere den energi de skulle bruge til varme, lys, robotter der arbejdede med opgaver for en, transport, fødevare fremstilling og forarbejdning mm. ? En penge maskine vil få vejrtræknings problemer og det er den afgift malke maskine staten har i os alles forbrug af el, olie, kul, benzin osv.

Det ville i sandhed føre til en energi revolution, vi ville få magten tilbage til mennesket, istedet for at kulturen og dens aktiviteter med det massive pengeforbrug, æder alle de fiktive penge vi kan skaffe.

Vores kultur har været gennem industrialderen, nu ser det ud til version2 af denne industri udvikler sig og bliver til robot samfundet hvor opgaver løses automatisk, transport kan klares på el og brint, eller trykluft og energi produktion er reelt mulig med solceller, vindmøller, og meget andet.

Som stenalder kulturen der gled over i jernalderen, vil vores kultur glide over i noget andet. Det ser ud til det sker i disse år, hvem får den næste store teknologiske ide?

Et fænomen der ofte er kendetegnende for elektronik folk, nørder, it teknikerer og andet teknisk godtfolk, er at de har masser af ideer og at der bare opstår enu flere ideer og projekter efterhånden som man arbejder med ideer omkring teknik.

Så bare klø på, før ideerne ud i livet, skab udvikling i dit liv, i dig selv og i din omverden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: