Spar elektricitet

måske er der noget at spare her, måske ikke.

Enten er det en amerikansk  ‘kalktablet’ der ikke virker i praksis, eller også så er der et eller andet i det her koncept, der kan spare elektricitet og skære toppen af elregningen.

Dimsen kaldes en KVAR PU1200. Man skulle kunne spare 8-30 % på elregningen ved at installere den. (en usa el regning)

Hvordan virker de ‘kvar Units’ så?
‘kvar’ skulle reducerer mængden af strøm som går til spilde som direkte tab i hjemmet, ved drift af motorer og andre induktive enheder.

Nogle eksempler på induktive enheder er: air condition, køleskabe, frysere, tørretumblere, opvaskemaskiner, pool pumper, støvsugere, ovn blæser motorer, ventilatorer, udsugning, vaskemaskine mm.

‘kvar’ skulle så virke som en kæmpe stor kondensator der holder tilbage på den strøm som motorer/induktive enheder producerer og der bliver mindre varmeudvikling i motorerne = mindre slid og faktisk en stærkere motor (bla. højere Q i spolen)

Kort sagt optimerer enheden forbruget, og forbedrer ‘elforbruget’s virkningsgrad’ med nogle %.

Rent teoretisk kan det godt lade sig gøre, en spole og en magnet laver strøm (som begge er i en motor), og den strøm kan gemmes i en kondensator til senere brug,  det bruges i spændings convertere (12->220 volt, 12v – 24 volt osv)

Omkring 23% af ens elforbrug skulle gå til spilde i induktive enheder, og optimering på op til 98 % skulle være muligt.

Man skal jo altid afprøve ting inden man forkaster, og det kunne være sjovt med et ‘small scale’ eksperiment her. Engang, når tiden er der..

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: