solceller på over 8 ampere

Disse solceller er på over 8 ampere short-circuit.

Prisen med forsendelse, er 750 kr fra USA,, grr, hvilke leverandør mod det er fra her i europa??!!.. Har på fornemmelsen det er en italiensk solcelle, mener at have læst om den på et tidspunkt.

8-ampere-solceller-specifikationer

Det smarte ved disse solceller er at de for det første er tykkere end dem jeg plejer at bruge, de er tabbede, de svarer til ca 2,3 solpaneler lavet med evergreens celler og måler 6″ x 6″. Effektiviteten skulle være på over 16 %, i praksis betyder det at et panel på ca. 95×95 cm yder over 155 watt. Men men, nu ser vi hvad den faktiske ydelse er. med told osv holder  prisen sig  på en rund tusse,  dvs. 6.45 kr/watt. Hertil kommer 2x glas, til 2×30 kroner for 5 mm (fundet en stak billigt) og EVA til ca 100 kr, det er 7,5 Kr/watt 🙂

8-ampere-solceller

12 thoughts on “solceller på over 8 ampere

 • 12. november 2009 kl. 04:36
  Permalink

  Hey Michael.

  Ved ikke om du fik det med, men jeg har fået en forbindelse i kina der har celler til 4,25 kr Wp incl. forsendelse og moms.

  Hvis du kan finde laminerings materialet såhar jeg cellerne.

  Besvar
 • 12. november 2009 kl. 04:37
  Permalink

  Vi taler testede celler på 17,6%

  Besvar
  • 12. november 2009 kl. 16:42
   Permalink

   woue, det er sku billigt, og med forsendelse, er det lidt vildt, hvis der kunne udvikles en laminator(en der er billigere end dem de særler til 300000kr), så er der basis for en forretning.

   Jeg arbejder på sagen, håber det giver afkast, jeg kan iøvrigt skaffe laminat osv i kina også, problemet er bare at få brugt EVA på ½ år. Men lavede man en forretning der monterer solpaneler, som gaia solar, så kan ma jo fint bruge de større partier. Problemet er at få de ‘små stumper’ EVA osv på en 5 meter.

   Besvar
 • 24. november 2009 kl. 18:01
  Permalink

  Har lige bestilt en sæt hjem fra USA af den tybe som du her viser, men er kommet i tvivl omkring tabbing wiren. Hvis / når cellerne er på 8A, skal wiren ikke også være dobbelt så kraftig ?.
  Hvilken tabbing wire bruger i ?
  Mvh.
  Lars

  Besvar
  • 24. november 2009 kl. 20:27
   Permalink

   det wire de bruger er ca samme tykkelse som på evergreens, men en anelse bredere.

   Alternativt er det muligt du ka finde noget her:http://pvcdrom.pveducation.org/index.html

   Wiren på billedet kommer fra living offgrid på ebay, der kan du se mål, der er iøvrigt flere tyske sælgere på ebay.de der har tabwire, til ok priser.

   8 ampere cellerne er tabbede, og du skal bare bruge en lille stump tab wire mellem cellerne.

   Vil meget gerne høre hvordan dit panel kommer til at yde, jeg får desværre ikke et fuldt ydende panel ud af stumperne ‘)

   Besvar
 • 7. januar 2010 kl. 02:59
  Permalink

  Super spændende site du har her.

  De hjemmelavede paneler, hvor godt holder de ift. de færdiglavede paneler?

  Kunne jo være vejen frem at lave dem selv hvis der er en fornuftig besparelse uden at det går for meget ud over levetiden på dem.

  Besvar
  • 7. januar 2010 kl. 09:40
   Permalink

   hey, tak og velkommen her 😉

   ‘Fase I panelerne (træplade / acryl plade) tror jeg maks holder 10 år, Fase II (som jeg arbejder med pt) kan sagtens konkurrerer med prof paneler, det kan ikke blive så flotte i overfladen, men det er ligemeget for mig 🙂

   Du kan se mere om teknikken der hedder EVA laminering her: http://techmind.dk/tag/eva/

   mvh michael

   Besvar
 • 31. marts 2010 kl. 22:31
  Permalink

  Hejsa…jeg er lige blevet færdig med mit 3-panel. Jeg har brugt 2 lag glas og evergreens b-grade cells… jeg ville spørge om hvilke block dioder man skal bruge? Jeg købte også den “Solarlader” som evergreen har. Men jeg ville gerne have en diode til hver panel…
  Super side… Mvh Michael Jørgensen

  Besvar
  • 1. april 2010 kl. 14:31
   Permalink

   hey, herligt, hvis du vil vise/fortælle bloggens mange andre solnørder mere om dine paneler, kunne du (eller jeg) lave et indlæg om det, med billede og hele baladen 😉

   Det med dioderne er der delte meninger om, og det ser ud til det kun gir nogen mening at bruge i store anlæg. Jeg har på nogle og ikke på andre, men kan enu ikke sige noget om om det er nødvendigt.

   Der skal bruges en ultrafast recover diode, feks kan du finde dem i switch mode strømforsyninger fra skrottede pc’ere, et godt bud på en blokking diode her.

   mvh michael , god påske 🙂

   Besvar
 • 1. april 2010 kl. 21:29
  Permalink

  Hej igen… Jeg har set mange forskellige projekter, så jeg ville prøve at lave det billigste 😉 Mine indkøb er 150 b-grade celles fra evergreen (short tabbed), en solarcontroler… Ialt med fragt 260 USD (ca 1400kr)+dansk told (358kr).. Glasset jeg her brugt er 120×60 6mm hardet glas og som mellem stykker flise kryds (5mm) Til at fuge brugte jeg Bardahl poly sealer ps55(det virker!!!) Jeg har prøvet andet, men det er en ting man skal købe rigtigt.
  1400kr+358+130kr=1888kr og det er for 4 færdig paneler (63watt) Resten af tingene var gratis!!! Og ja jeg skulle ud og finde alle tingene selv, prøv en glarmester og ha 2øl med det virker.. Fortæl om hvad det er til, (ja de griner) og spørg hvad han ville gøre.
  Og VUPTI så har du gratis glas 😉
  Så ja man kan lave paneler for under 500kr
  man skal bare være lidt vågen
  De først tests 19.7 til 20.2v unloaded og koblet til laderen trak den 1.8-2.2Amp (31/3-2010) da solen kom lidt frem.(1-panel 63w)(30-grader og næsten mod syd)
  Nu kommer det tunge 😉 min batteri pack er gamle truck batterier 4x266AH også gratis 🙂
  det gav en del opmærksomhed, da jeg bor i et rækkehus og skulle ha 550kg bly ind, men det gik faktisk fint.
  Jeg har billeder af det hele, men kunne ikke uploade dem.
  Mvh Michael Jørgensen

  Besvar
  • 1. april 2010 kl. 22:33
   Permalink

   virkeligt herligt at få nye super gode ideer til at få prisen ned, og kvaliteten op 😉 BILLIGE bliver det vist ikke..

   Du bruger Bardahl poly sealer ps55, regner med det til at fuge mellem glas lagene, og til at hæfte solcellerne til bagpladen?

   Dine paneler kommer til at yde super, med over 2 amp nu, kan du regne med ca det doppelte når vi kommer lidt længere frem 😉

   He he, ja alt muligt affald kan bruges og fedt med batterierne, hvor fandt du dine? Er de i god stand? alder? har du målt på dem om de kan komme i det grønne felt?

   Folk i rækkehuse er ikke så vandt til solar power ;), husk at hvis du sætter mange paneler op kan det betale sig at tjekke hvad lokalplaner osv siger, og søge kommunen om tilladelse. Du får dog ingen problemer med de par m2 du har nu.

   mvh

   ps husk udluftning til dine batterier hvis du har den inde, der kommer knaldgas fra dem OG gasserne virker desuden ætsende på et almindeligt hjems installationer 😉

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: