selvbygger solpanel i rækkehuse og andelsboliger

Solar strøm inspirerer mange, og personligt glæder jeg mig over at se hvordan andre bygger små solar power anlæg i hjemmet.

En af bloggens læsere, michael j, har lavet et solar anlæg med 3 paneler og bygget dem ind mellem to lag glas. Han har købt 150 b-grade solceller fra evergreen og en laderegulator (solarcontroller). Incl. fragt og told ca 1848 Dkr. Glasset der er brugt er 120×60 6mm hærdet glas hvor der er brugt flise kryds på 5mm som afstanfsstykker.

Sandwitchen er fuget sammen med ‘Bardahl poly sealer ps55’ til 130kr.

Samlet bliver prisen ca. 1888kr for fire sol paneler på 63watt = 252 watt.

Glas og truck batterier fandt han gratis.

Til udluftning af batteri banken bruges en gammel blæser fra en fujisu-siemens PC (gratis) den er på 12v og den bruger 0.1A. Denne blæser er styret meget simpelt, den  er sat direkte på solpanelet for solarcontrolleren, via en 20 ohms modstand. Den kører så kun når solen skinner og når der er strøm nok til at lade på batterierne.

4 thoughts on “selvbygger solpanel i rækkehuse og andelsboliger

 • 11. april 2010 kl. 21:07
  Permalink

  Hej.. Hvilken dejlig dag for os folk med solceller 😉 ja nu er det hele sat og det køre perfect… faktisk så godt at jeg skal ha mig en solarcontroler mere, inden jeg sætter det næste panel op 🙂 Min lidt sjove udsugning virker over alt forventning, og jeg har fundet en nem og billig måde at styre den på… Den er koblet til solpanelerne FØR solarcontroleren med en lille modstand imellem (20ohm) så køre den kun når solen skinner.
  Men jeg har et lille problem, jeg ville gerne lave en stabil 12v forsyning til min router
  men jeg mangler en god ide…

  Besvar
  • 12. april 2010 kl. 13:17
   Permalink

   herlig løsning, simpel men effektiv 😉

   tror jeg vender tilbage med et indlæg med nogle simple diagrammer med spændings regulatorer.

   Men prøv at søg i datasheetcatalog.com på 7812 😉

   Besvar
 • 29. april 2010 kl. 23:51
  Permalink

  Hej alle. Ja så har det kommer der lige en idé mere her fra.;) Jeg ville jo gerne bruge min dejlig gratis strøm til noget, men jeg fandt hurtigt ud af at den inverter (modificeret sinus) ikke kan bruges til så meget. Og en det laver en ren sinus er ret dyr (300w=1800-2200kr). Men så fik jeg den idé at bruge en UPS (til backup strøm til en pc)
  Og der VIRKER SUPER 🙂 200kr+100kr forsendelse på Den Blå Avis. APC 650 hedder den, og den er på 400w. Den bipper lidt, men den kan klare jeg med en bidetang;) http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BK650EI
  Og hvis man gerne vil ha lidt vejledning :

  Besvar
  • 3. maj 2010 kl. 20:50
   Permalink

   virkelig god genbrugs ide, ups’e bliver typisk smidt ud i stor stil når system administratorer udbygger og nedlægger gamle server ‘parks’.

   som du selv fortæller er det ren sinus og ikke det pulserende støj fyldte ac som fra de billige invertere ;9

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: