thermo electric element fra kina skuffer

Flere peltier elemtenter til stokerfyrs el produktion, denne gang fra kina,  5 stk på 12 volt / 8 ampere / 40×40 mm, men det er i starten en lidt skuffende test.

De kinesiske peltier viser sig at være TEC peltier elementer (eller en kopi) som er et amerikansk produkt, prisen er noget lavere fra kina, end den amerikanske leverandør kan levere til (det første til test på 545 watt/62×62)

Det første man lægger mærke til er vægten og tykkelsen, noget lavere og noget tyndere, til gengæld yder de relativt mere med ‘håndvarme test’ end 545watts modellen gør. Hvilket kunne gøre dem attraktive hvor der er mindre varme til rådighed, f.eks.til beklædning af radiatorer.

Første test ødelægger 1 stk element, ledninger aflodder sig selv i samme setup som amarikanske storebror på 62mm sagens kan holde til.

Næste test er at sætte de fire peltier i serie og se hvad de så yder, her er den direkte ydelse noget lavere (det er jo også en peltier på 138 Watt, dvs ca 5%  i el ydelse = 6,9 Watt.). Den totale effekt fra disse peltier er lav, maks 500 mA, og 3 volt ubelastet / 1,5 volt belastet.

Mellem lag af aluminium der beskytter ledningerne

Køle Manifold til peltier elementer monteret på stokerfyr og med en varme beskyttelses plade  for ledningernes skyld.

Her kan med fordel bruges teflon plade el.lign.

Ydelsen blev i denne test ca. 0,5 volt -1,5 volt og 0,2 til 0,6 Ampere.

Hvilket jo passer helt fint med at disse 4 mindre peltier elementer også yder mindrer.

Så kort om peltier til el produktion:

Få fat i den største der findes hvis den skal bruges til strøm produktion.

Regn med maks. 2 ampere i kontinuerlig drift for en TEC peltier på 545 watt.

Presses en peltier med for meget varme, brænder den simpelthen af, Se næste indlæg.

Med 2 amp ud, vil den give ca 2 volt i ‘belastet drift’.

Det er dog rentabelt hvis det  kan lykkedes at køre den på den måde, for da vil 14 peltier til en ca. pris på 2200 kr giver 4 ampere/ 24 timer = 96 Ampere på et døgn…  eller ca. 1,2 Kwatt Det er jo så en watt pris på en 1,85 kr.

Der findes mere effektive typer der bla. bruges af bil industrien, og disse skulle være mere ‘skaler bare’, af billigere materialer og have højere ydelse.

Kan bare ikke finde nogen til salg online, kan du??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: