EVA laminering på glasfiber plader

Fik lyst til at kikke lidt på muligheden for at lave egne bagplader til solpaneler af glasfiber eller polyester.

TPT står jo for Tedlar, polyester/Tedlar, så jeg tænkte på om ikke løsningen var polyester der fik noget teflen folie eller simpelthen bare lave nogle  glasfiber plader.

Jeg er stor tilhænger af glasfiber, det er meget stærkt og kender det fra min gamle renault espace fra 93, alle plade dele er i glasfiber, det er bare noget det holder. Den er 16 år gammel, og bortset fra et hak i dør og en knækket ‘inderskærm kant’ er glasfiberen på den som ny..

Idag har jeg iøvrigt taget kontakt til flere leverandører i uk, og spanien af EVA, tefzel glas og bagplader i pvf/tpe/tpt, men mens jeg venter på nogle svar og priser vil jeg se hvordan en hjemmelavet glasfiber plade opfører sig sammen med EVA.

I Biltema har de relativt billige materialer til at lave glasfiber  og jeg fandt en lille flm der viser noget om processen.

Min plan er at tage et 4mm alm vindues glas, ligge et lag EVA, solcellerne, Enu et lag EVA, hereftr vil jeg varme det op med headgun, vente 8 minutter on lægge den hjemmelavede glasfiber plade ovenpå plus noget vægt jævnt fordelt. Lykkedes det, er det kun EVA laminaten der skal skaffes uden for landet, og til 55 kr pr modul er det er ok pris for mig. glasfiber pladen ser ud til at kan laves til ca samme pris, til gæengæled er glasset billigt, 89 kr pr stk, eller billigere, har fundet en stak 4 mm drivhus glas i forskellige mål til 500 kr.

4 thoughts on “EVA laminering på glasfiber plader

 • 5. november 2009 kl. 04:47
  Permalink

  Nix, det gælder ikke, mener ikke det er nogen god ide da det tager for lang tid. Jeg kan skaffe aluminium til ca. 25-30kr. kg. i 0,5-0,7-1.mm er det nemt at skære ud i den størrelse man vil have og er lige så stift som glasfiber for ikke at tale om holbarhed frost/varme/væde.
  0,5*1*2m=2,7kg = ca. 80kr

  Besvar
 • 6. november 2009 kl. 10:01
  Permalink

  det er nok rigtigt nok, har ikke prøvet at lave glasfiber før, men det ser ud til at alu virkeligt er et godt alternativ til den pris du kan finde det til, er prisen engro eller? Har set nogle aluplader der er forbehandlet/hvide på den ene side, kender du prisen på sådan en?

  Jeg har ind til videre fået en mail at dupont er ved at finde en der kan hjælpe mig her i dk med deres produkter. Det bliver lidt interessant at høre om de kan levere.

  Jeg har foreslået flere (dupont,scr, livingoffgrid,et engelsk firma) at købe laminat/bagplader osv i pakker af 10 meter af hver type, så måske kommer der et godt bud på et tidspunkt .

  Besvar
 • 11. november 2009 kl. 17:28
  Permalink

  Ved ikke hvad de koster når de er lakeret, men det er sikkert ikke meget mere, kan finde ud af det. Måske de blanke er bedre da de kaster lyset bedre tilbage på glasset som så gien kaster det tilbage på cellerne.

  Besvar
  • 11. november 2009 kl. 17:55
   Permalink

   er bare ikke glad for kombinationen el, vand/fugt og metal. Men måske er det ok.

   Faktisk har jeg tænkt lidt på om ikke vi er ude i noget helt andet her:

   En bagplade i kobber, hvorpå der er loddet kobberrør= en varmt vands solfanger. EVA klæber godt og skulle være stabilt over tid, solcellerne falder en 10%+ i ydelse ved varme og varmt vand kan jo bruges til flere ting.

   bagpå kobber pladen sætter vi så et aluminiums profil der har noget konvektions halløj indbygget, så er der også varm luft til rum ventilation og opvarmning.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: