Under spændings detektor med tl431 bruges til Li Ion hack af bosch skruemaskine

Print med mosfet, tl432 og diverse komponenter til den simple regulering som diagram nederst i denne indlæg viser.

Desvære vil der opstå et vist tab af effekt som omsættes til varme med denne simple regulering, men set i forhold til at man får et gratis batteri til sin skruemaskine.

Dog kan der let laves en simpel pwm dc motor styring med ne555, den er tidligere vist her på siden. Det anbefales at kompinerer denne underspændings beskyttelse med en egentlig pwm motor styring, for et godt og stabilt resultat.

Komponenterne i dette hack kommer fra dekeft Li Ion labtop batteri, og TL431 kommer fra en død psu til stationær computer. De mosfet der bruges er fra et skrottet li Ion labtop batteri, en TPC8107:

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/toshiba/2847.pdf

image

image

Low Cutoff spænding er 3 volt pr. celle dvs 12 volt for de 4 celler i dette hack.

High Voltage fra det ny opladede Li Ion batteri efter ‘hack’ er lavet er 16,2 volt. Bosch skruemaskinen kan klare 14,4 volt, så der skal isættes tre dioder i serie inden motor, ellers brænder den af.

image

Klassisk defekt ved gamle skruemaskiner: en NiCd eller NiMh celle er gået kold og hele skruemaskinen rygger ud for de fleste.

image

Nødhjælp til den defekte bosch skruemaskine er dog nær. Andre skrot ting kan sættes sammen til en ny og bedre skruemaskine.  Li Ion batterier fra en defekt bærbar computer og nogle smådele fra skrottede pc’ere, så er der igen batteri til bosch skruemaskinen.

image

image

 

Diagram til opbygning af bosch skruemaskine med li ion  batterier fra defekt labtop:

Links og ressourcer:

http://www.electro-tech-online.com/electronic-projects-design-ideas-reviews/85306-i-need-help-design-cutoff-schematic-but-am-not-getting-much-plz-help.html

LiIon lader print til 3 liion celler fra ebay.co.uk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: