kewet el bilernes historie

Kewet er en dansk skabt elbil, udviklingen og produktion foregik i Hadsund (samme sted som Barsøe Cardfeld udviklede sin hope wisper  15 år tidligere end kewet) Se den aller sidste hopewhisper

Manden bag Kewet er Knud Erik Westergaard som i 1971 startede KEW industries. KEW industries er mest kendt for deres højttryks rensere og industrivaskemaskiner. Markedet var hele verden. I 1988 valgte Knud Erik Westergaard at sælge sit livsværk, KEW industri, og ville koncentrere sig helt om sin nye ide, en dansk bil.

kewet på facebook

Kewet bilmærket var en sammentrækning af: Knud Erik Westergaard nr. et. Kewet er en lille kompakt bil med plads til 2, og nogle indkøbsposer kan stikkes ind i gennem bagklappen. Den kan klare 90 kilometer på 6 timers opladning i en almindelig stikkontakt. KEwet er 2442 mm lang, 1425 mm bred og 1246 mm høj. Batterierne er gemt i bilens undervogn og er placeret under sæderne. Kewet har automatgear og baghjulstræk. Kewet kan køre 75 km/h, accelererfra 0-50 km/h på ca 7 sekunder.

Mere om kewet elbil og konvertering til LiFePo4 batteri pakkeMere Om kewet elbilen

 

Kewet  vejer 473 kg uden batterier, 620 kg med NiCa batterier og 840 kg med blybatterier. Karosseriet er opbygget en konstruktion i galvaniseret stålrørs konstruktion, mens pladedele er fremstillet af glasfiberarmeret polyester.

I forhold til andre el-biler fra dengang (Ellerten) så er batterienheden meget mere holdbar og fungerer i 3 år. Batterier koster dog op mod 15.000 kr. plus moms og montering.
Kewet blev solgt under navnet city-jet og i 1991 kørte den første kewet ud af produktionshallen på plastvænget i Hadsund ved mariagerfjord..

Helt op til 1995 fortsatte produktionen. Det var meningen at en ny produktion skulle foregå i det tidligere Østtyskland i byen Nordhausen. De tyske myndigheder gjorde det i første omgang umuligt, og fabrikanten måtte basere sit firma på en noget mindre rentabel produktion i Hadsund. Kewet salg og Kewet Industri tabte pusten og gik konkurs i 1998. Det lykkedes ikke at genoplive elbil i Danmark.
Et genoplivningsforsøg i august samme år under navnet Kewet.
Kewet Service findes vist enu, de leverer reservedele + rep.

se mere om elbiler på danskelbilkomite forum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: