Hvordan holder Solcellepaneler

image

Et 4 år gammelt selvbygget Solcellepanel på hele 8.8 ampere peak i 2008. Nu under luppen og under optimering inden det sættes i drift igen som kewet elbils flood-Lader.

image

image

Solcellerne er uforandrede efter fire års drift
image

image

image

Det kan konstateres at klar silikone holder meget bedre end forventet og at både Solceller og tabwire klarer sig fint med silikone som lim.

image

Herover ses eneste sted med corrosion på solpanelet, det er eneste sted hvor tabwire har haft direkte kontakt til træpladen.

image

Et andet fænomen med disse evergreen solceller er at tabwire letter fra solcellen, og river forbindelse med sig, og dermed ødelægges cellen. Det var solcellere fra fred480 på ebay, de var ret ramponerede da de nåede frem. Det var solceller hvor tabwire var fabriksmonteret. Ikke en god ide, derfor købte jeg efterfølgende solceller uden tabwire. De holder ligsom bedre. De selvbyggede 30 watts solcellpaneler der også vises her på siden, har holdt meget bedre til de fie år i alt slags vejr, de havde ikke fabriks monteret tabwire, tabwire er loddet på.

image

Her renses løse tabwire inden lodning og flux

image

image

image

Efter reparation af defekte tabwirer, lægges et lag eva laminat på. Dels beskytter det mod fugt og vand, og dels holder det fast på de løse tabwirer. Håber på 5-10 år mere fra disse solcellpaneler.

image

image

Solcellepanelerne med et lag eva laminat og ny smallere/lettere ramme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: