spar strøm og bliv selvforsynende hurtigere

Nu hvor nogle af solpanelerne sidder og producerer strøm og er købt og betalt, så er det jo dejligt at forbruge denne strøm og se hvor meget de enkelte forbrugere aftager via solardataloggeren/databasen.

MEN, en ting ligger fast, der skal meget strøm til bare for at dække husets tomgangs forbrug. Diverse switche, adsl forbindelsen osv bruger ganske meget str. Mit første delmål er at forsyne disse disse strømtyve med solstrøm, men hvor er det dog kedeligt ikke at ‘se’ man rigtigt får noget ud af den frie strøm.

Så nu kommer besparelses runden. Vi har for flere år siden købt lavenergi pærer + sat 10 watts halogen stifter i der hvor vi kunne. Så er der diverse underholdnings elektronisk der stille og roligt udfases og skiftes til a++ ting. Et sted hvor der kan gøre en her og nu indsats med et SANSEBART resultat, hvor den frie strøm kan nydes dagligt, er med selvbyggeded LED lamper.

Så det er enu et lille vinterprojekt, ombygge alle de lamper der kan til LED, dvs. næsten alle.

byg-selv-led-lys

Startede med nogle highbright LED’s jeg havde på lager, og en skrottet LED lampe med 18 LEDS, disse er nu sat sammen og monteret i en lille lampe hvor der før sad en lavenergipåre på 8 watt, nu klarer LED pærer den samme belysningmen med 3,6 watt. Ikke helt så gode og effektive dioder, men det er en start..

led-lampe-2-watt

led-kontorlampe

To ting skal der eksperimenteres med for at få disse LED lamper til at give et bedre lys: vil prøve at pulse strømmen til dem, give dem overspænding meget kort, og se hvad der sker, og der skal laves en eller anden form for prisme til at sprede lyset, lyset fra Dioderne er super til en skarp spot men ikke så god til rummets grundlysniveau.

led-lys-1-watt

De LED’s jeg har brugt har forskellig farve skala, men sammen giver de et godt lys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: