jænvstrøm i almindelige boliger

kilde, version2, ing.dk , elforsk.se

Mange elektriske ting kører idag på 5-20 volt dc.

Internet forbindelsen, computeren, høttalerne, tv, dvd osv.

I fremtiden kan selv køleskab og fryser køre på jævnstrøm.

Det betyde at alle vi energi nørder kan bruge vores 12 volts el anlæg, og istedet for at købe en grid tie inverter til solcellerne, skulle vi måske tænke i nogle dyre kvalitets lithium ion batterier og de nye teknologier til opladning af disse.

En ide er at indtænke strømforsyning hver gang man anskaffer et elektrisk apparat. Simpelthen indbygge li-ion batterier og en arduino med wifi ethernet adgang der kan klare den intelligente ladestyring.

En ide ku være at i stedet for at lade sol cellerne lade på et stort centralt batteri, så skal strømmen distribueres rundt i et netværk af små li-ion batteri enheder ved de forskellige forbrugere.

Disse forbrugere overvåges med en mini webserver, data logges i database og administreres/vises via en web gui + anlægget selvfølgeligt sms’er status til mobilen (så længe vi gider bruge sms’er ..)

Li-ion batterierne udvikles voldsomt iøjeblikket for at få skabt nok power til elbilen, men tænk på hvor relativt lidt el en typisk hus holdning bruger i forhold til en elbil der skal køre 100 km om dagen.

Når man tænker i jævnstrøms el anlæg tænkes der mest i gamle tunge træge blyakkumulatorer, som jeg også selv bruger her i bloggen.

Den teknologi er dog så ufattelig gammel og dårlig i forhold til li-ion at det er en verden til forskel, og faktisk er det en reel mulighed at bruge li-ion i nærmeste fremtid.

50 stk li-ion batterier på 3,3 volt og 2,3Ah til ca 1500 Dkr incl forsendelse på ebay

Det kan blive til et li-ion batteri på 12,6 volt  / 29 Ah

Et kvalitets gel solar batteri på 12 volt / 35 Ah koster ca 1400 Dkr incl. forsendelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: