Vandbesparende lav teknologisk løsning med et nyt brusehoved

Her på bloggen har det handlet en del om arduino, solceller, elbiler, ladere, simpel datalogning, lidt elektronik mm.

Nu hvor elbilen og de net tilsluttede  solceller er på plads, er der stadigt varme forbruget der skal nytænkes og findes en billigere løsning på end træpiller.

Varmepumpe kombineret med solfangere og gulvvarme er dog noget der kommer til at koste en hel del.

Derfor kikkes der efter andre oplagte måder at spare mere el på, og blive klog på vores vandforbrug, så der kan spares midler herfra til nye varmeløsninger.

Udgifterne til vand er på 15 år steget voldsomt, det kostede 500 kr om året dengang. Kommunale investeringer i centraliserede spildevands løsninger og øget kontrol af vandkvaliteten, betyder at trods et lavere vandforbrug, koster vand, afgifter og vand afledning samlet 9 gange så meget, faktisk mere end 4500 kr årligt for ca. 100 m3 vand.

 

Idag startedes vandspare løsning nummer et

Et A mærket brusehoved, variabelt og justeret til 4,5 liter i minuttet. Det lige knap en halvering. På årsplan betyder det at der ved et brusebad på 5 minutter dagligt, spares ca. 7 m3 vand om året. Det er vel og mærke pr. Person pr. år. Ikke en dårlig start.

image

se Flere vand besparelses muligheder her

Noget der skal laves teknologisk for at komme igang med at blive klog på det faktisk vandforbrug, er noget der kan aflæse det gammeldaws mekaniske vandur, så det kan tilsluttes openenergymonitor emon base cms’en vist tidligere
vandur ønskes vist dynamisk på webside

Mit ‘nye’ vandur som vandværket installerede i sommer 🙁

Denne film viser hvordan der kan laves optisk aflæsning af ens mekaniske vandur

Det er ‘Felix’ der har lavet denne ‘WaterMote’ til openenergymonitor projektets CMS løsning.Felix har en enteressant home automation site der kan ses har http://lowpowerlab.com/blog/2013/02/02/meet-the-watermote-moteino-based-water-meter-reader-ee-sy310/

jysk solenergi har en flowmåler til en brugbar pris (en 3/4″ og 1″)

http://webshop.jysksolenergi.dk/index.php?id_product=132&controller=product&id_lang=2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: