elmåleren online

Gennem noget tid har dette projekt lagt i baghovedet, på tide at komme videre med det:

Aflæsning af elmåleren, visning af data i realtid, online, direkte her i bloggen. Det er interessant at se realtids data fra elmåleren, der er opdateret dynamiskt, som udgangspunkt for at finde besparelser i ens el forbrugere. I perioder aflæser jeg elmåleren, og der bruges ufatteligt meget strøm om natten, men hvad er det ud over cirkulationspumpe, køleskab og fryser der sluger strøm?  Med realtids data er det let at gå rundt med sin mobil telefon, og trække forbrugere ud og se hvad de bruger.

Faktisk kan en indgang på arduino’en registrere om vaskemaskinen bliver tændt, om fryser tænder, om kogeplade tændes osv. Denne registrering plottes ind i databassen som et tag. Ved udtræk fra databasen kan man så beregne OG farvelægge kurven for feks vaskemaskinen.

På nyere elmålere sidder der ir duplex io interface, koden formattet til kamstrubs elmålere er let at finde men dne elmåler jeg har fra elro, er det stadigt ikke lykkedes at finde brugbar io info på, ud over at det er nogle standard iec 62053-23 cl 2.

Uden disse kommunikations data er det virkeligt tidskrævende at snakke med elmåleren, og faktisk er jeg ikke klar over om det overhovedet er tilladt. MEN, aflæse de blik som lysdioden kommer med er der ingen der kan forbyde.

Under lidt info surfing stødte jeg ind i den ultimative home automation nørd site, her blir man virkeligt inspireret, ALT er simpelthen online, i realtid, hver elforbruger, webcams osv.

se det her hos http://www.bwired.nl/

Til opsamling og måling af data hælder jeg mere og mere til at tage en arduino og bruge den oplagte og meget simple ide fra siten til at sniffe på elmåleren: http://www.bwired.nl/How_stroom.asp

Mysql databasen er kørende i forvejen, arduinoen er tændt alligevel, så for at måle de pulsr og beregne lidt på dem er vist det letteste ‘set-off-ground’ med det projekt.

europæisk domitica home automation forum her

Non invasiv 230 volt AC strømsensor til arduino, klarer op til 5 ampere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: