Arduino som datalogger

Arduino kan bruges som en super datalogger. Med de mang halv og hel inteligente sensorer der findes og et ethershield, kan arduino placeres world wide, bare der er strøm (solarstrøm feks) og internet forbindelse(wifi, gprs, er mulige forbindelser mange steder.

Arduino på billedet herover oppsamler data fra sensorer, en real time clock står for timingen(enten software clock eller extern dalls dsxxxx RTC), ethernet forbinder data direkte til en hjemmeside der kører på LAMP (linux,apache,mysql db og php). ‘ I den anden ende kan lamp serveren enten bare være en billig hosting service, eller en lille fiks synology webserver.

Så mangler der kun noget software. Følg med her i bloggen, godt nok er jeg ret meget kode nybegynder, men vil se om ikke det kan lykkedes at sætte det forskellig kode sammen.

Software pakken til datalogger indeholder:

  • sensor java pakke (volt, ampere, lux, temperatur)
  • Java program til arduino
  • php kode til at modtage og gemme data på LAMP server db (externt unoeuro / internt synology)
  • wordpress datalogger plugin
  • gui script i ?? (aner ikke hvordan kurver og data præsenteres mest praktisk, men er sikker på der findes noget direkte der kan hente fra mysql db og lave flot java/ajax grafik med kurver osv. ??)

Projekt status

22052009: Ind til videre kan jeg opsamle data, gemme dem i en data-txt fil på LAMP server og vise som tekst data på en html side.

Arduino ressource database

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: