Robot plæneklipper på solenergi

Gardena robot klipper i drift, med solceller og lithium ion batteribank

Denne Robotklipper klarer sig selv og kører på egen batteri bank, med el fra solceller.

Det er en fordel flere steder, med sol drevet robot græsslåning. Ofte er der ikke trukket en udendørs stikkontakt, til der hvor robottens ladestation kan placeres optimalt. Andre steder som i kolonihaver og i sommerhus områder, er der måske slet ikke mulighed for tilslutning til det etablerede el net.

En helt anden fordel ved eldrevet græs slåning er, hvorfor ikke lade robotten klare græsplænen selv og være 100% selvforsynende med energi til opgaven. En investeringen i en plæne klipper robot og / elle en batteri drevet plæneklipper, er forudbetalt græs slåning mange år frem. Ingen motor olie, igen benzin, ingen dyre karburator reparationer.

Gardena r40li robotten klarer at køre i regnvejr, og da robot med ladestation står ude i alt slags vejr, skal den solcelle opladede batteri bank kunne tåle miljøet og være sikker at bruge. Der skal bruges godkendte stik og kabler og alt skal være dokumenteret. Dermed er det faktisk muligt at lave sin egen CE mærkning, hvilket til sidst blot kræver udfyldelse af overensstemmelseserklæring, som svarer til den en producent skal

Det laves en tag til robotten med solceller på, en PWM solar lader og Lithium ion batteripakke med 18650 celler og en lader CV/CC lader til gardena r40li robot klipper.

Billedet herunder viser en IP67 sikret boks, med godkendte kabler og stik til solceller og forbrugere. Eneste der mangler på billedet er endeprop til det Grå Anderson stik.

Lithium Ion batteribank med solceller lader indbygget, alt i IP67 sikret box

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.