Om siden

Velkommen her, mit navn er Michael, og jeg har altid interesseret mig for teknologi, vedvarende energi og eltransport. Hjemmesiden techmind.dk blev startet op i juni 2012, med masser af indhold med mange års erfaringer, og indlæg med elektronik, it data, mm. som tidligere lå spredt på blogger.com, wordpress.com mfl.

Meget er sket siden, og efter en spæd start omkring 2005 med DIY solceller og gaffeltruck batterier, er det lykkedes i 2017 at oprette > ++100% el selvforsyning til hus og en elbil med 4 ugentlige pendlerture på 118 km.

Denne del af techmind.dk indeholder masser af erfaringer med solceller, lithium batterier, el transportmidler og robotter. Samt alt det elektronik der indgår.

Denne del af hjemmesiden vil også være stedet hvor næste teknologiske skridt på en mulig bæredygtige vej, bliver skildret.

Huset der betød opnåelse af over 100% el selvforsyning, med bla. 5.2Kw nettilsluttet solcelle installation

Huset med 100% el selvforsyning er solgt i 2019, og næste skridt er at starte en bolig op, baseret på Energi først, så funktioner der kan klare basis behovsopfyldelse, el transportmidler, robotter osv.

Erfaringer fra de tanker der ligger bag opnåelsen af 100% el selvforsyning, bygger på noget så enkelt som maslow’s behovs pyramide.:

Resultatet kalder jeg ‘Selvforsynerens prioritets pyramide – Trin 1’

Mere om brug af denne pyramide i praksis, undervejs mens indlæg udgives. Samt introduktion til Trin 2.