peltier elementers ydelse øges

Idag var der brug for mere varme i huset og stokerkedel kørte på ca .55 grader + der var kortere mellem afbrænding af piller = mere varme ved peltier modulet = mere strøm.

Samtidigt satte jeg en ekstra køleplade på og satte en gammel server blæser på.

Det gav noget mere strøm, drift løsningen bliver med ude luft der selv suser forbi kølepladerne, blæsere bruger jo strøm.

Den blæser der bruges til at tilføre luft til forbrændingen i stokeren kunne måske suge kold luft udefra, og forbi kølpladerne, inden den puster luften ind til brænderhovedet. Eneste ulempe er at den ikke kører imellem fyringer. Køleplader vil i denne periode blive meget varme uden luft omkring sig så ved ikke om det kan fungere.

peltier-ekstra-varme-og-køling

2 thoughts on “peltier elementers ydelse øges

  • 23. november 2009 kl. 00:56
    Permalink

    Hej mikael… den peltier du bruger der hvor mange wat er den på og hvilken pænding…
    sider lidt og tænker på en ide…
    jeg har været ind og lede efter for skellige peltier elementer og nogen komer helt op på 340W 35V så var det jeg tænkte at en alindelig akvarie pumpe på 400L/T bruger omk maks 50W lad os så antage at men bruger en 150W det vil sige 15.7V og 15.4A i bedste fald… man får så frest et køle hovede som passer oven på elementet hvor igendem der kan pumpes vand, så får man en gammel køle flade fra en fryse disk du ved dem med alle lamellerne, laver et kreds løb hvor du har vand i en spand som du pumper gendemkølehovedet som så varker vandet op som så vil paserer køle fladen som bliver kølet af en pc blæser eller noget… på den måde kan du styrer din temp på din peltier og der hved opnå den største efegt…. og ja nu ved jeg godt hvad du sider og tænker… jeg sænder dig nogle bileder når jeg er helt færdig… jeg har et gasogen fyr så min skorstens røg liger omk 180 grader, i omk 5 timer hvær dag, jeg har tænkt at bruge røgen som den varme side, der til mangler jeg lidt varme i mit værksted, så den varme jeg flytter blser jeg ind i værkstedet… se hvis det virker så har jeg plads til ca 10-15 peltier på røret omk kedlens udgang det vil sige at jeg har max 14*150W (de første 150 bruger jeg jo til pumpe og blæser) det vil sige under idieller omstændig heder vil jeg 4-5 timer om dagen have 2100W i timen altså små 20KW. og det lyder jo for godt til at værer sant, men dog så godt at det skal prøves WILDT…. jeg bestiller stumper lige såsnart jeg har pænge nok det bliver omk den 1/12-2009 glæd dig… det bliver spændende…

    Besvar
    • 23. november 2009 kl. 13:52
      Permalink

      hey kim ,) det er en 545 watts fra TEC.

      Model CP1-12730
      # 62mm x 62mm x 3.8mm
      # Maxiumum power consumption 545 Watts
      # Operates from 0-16 volts DC and 0-32 amps

      Købte den for at se om der kom noget brugbart ud, og det gør der, men slet kke noget der ligner spec. i mit test setup.

      Den med skorstenen tror jeg vil yde en del strøm, for der kommer du op på et stort ‘varme’ fald over peltier, Faktisk sull man nok byge peltier elementer ind i rørrør og det nederste af skorstene.

      Glæder mig til at se dine eksperimenter, den med at bruge en pumpe kan godt bringes til at give eloverskud, når ellers peltier optimeres. jeg vil selv arbejde videre med udeluft cirkulation. Og se om jeg kunne finde en kemisk vædske der cirkulerer ved lave temperaturer.

      Peltier elementer er helt klart et kup for offgrid elanlæg til at give kunstigt åndedræt i vinterhalvåret. Solpanelerne yder ikke meget i den ærtesuppe vi har pt. Så snart solen kikker frem kommer der en 3-5 ampere, men ellers tæt på ingenting.

      Iøvrigt så bruger peltierne jo en lidt energi, men meget lidt. De bruges også i varmepumper. En herlig lille ting.

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: